Stress & burn-out coach

Ontdek hoe ik je als coach kan helpen om jouw stress te managen en veerkracht op te bouwen. Zodat je, net zoals velen die je zijn voorgegaan, weer die fijne rust in je hoofd hebt en plezier in alles wat het leven je geeft!

Herkenbaar?

Symptomen burn-out en stress

Mentaal

 • Concentratieproblemen
 • Laag zelfbeeld
 • Minder helder nadenken
 • Vergeetachtig
 • Geen overzicht hebben
 • Niet of moeilijk kunnen lezen
 • Prikkelbaar, ontevreden
 • Snelle stemmingswisselingen
 • Nerveus, gespannen
 • Onverschillig

Gedrag

 • Slecht slapen
 • Piekeren, vol hoofd
 • Mijden van sociale contacten
 • Het werk niet los kunnen laten
 • Overmatig gebruik van koffie, alcohol of nicotine
 • Niet of slecht eten (te zoet/vet)
 • Geen rustmomenten nemen
 • Ontkennen van de ernst van de klachten

Fysiek

 • Weinig energie
 • Hyperventilatie
 • Druk op borst
 • Hoofdpijn
 • Maagpijn
 • Darmklachten
 • Spierpijn in nek, schouder of rug
 • Hartkloppingen
 • Duizeligheid
 • Vermoeidheid

Wat is stress & burn-out coaching?

Stress is een natuurlijke en normale reactie van het lichaam op uitdagende situaties. Het activeert onze “vecht-of-vlucht” respons en helpt ons om adequaat te reageren op bedreigende of veeleisende omstandigheden. Een bepaalde mate van stress is dus eigenlijk noodzakelijk en kan zelfs positieve effecten hebben, zoals het verhogen van alertheid en prestatievermogen. Top dus, voor die presentatie die je moet geven, of voor dat rijexamen!

Echter, wanneer stress chronisch wordt, overweldigend of wordt genegeerd (ongezonde stress) kan het schadelijk zijn voor onze fysieke, emotionele en mentale gezondheid. Ongezonde stress kan worden opgevat als het gevolg van een verstoord evenwicht tussen de belasting en herstel. Het maakt niet uit of die belasting mentaal of fysiek is; het gaat erom dat er onvoldoende herstel plaatsvindt.

Hoewel een zekere mate van stress ons dus kan stimuleren en onze prestaties kan verhogen, is het van essentieel belang om de grens tussen gezonde en ongezonde stress te begrijpen. Ik begrijp dat deze grens voor iedereen anders ligt en dat het soms lastig kan zijn om de balans te bewaren. Daarom bied ik een gepersonaliseerde benadering van stress- en burn-outcoaching.

In een traject pakken we alles wat bij jou zorgt voor deze stress bij de lurven. Mijn coaching is altijd op maat (ook mogelijkheid voor online coaching als je wat verder weg woont) en ik volg daarin een raamwerk gebaseerd op de volgende 4 belangrijke pijlers/thema’s.

Wat gaan we doen?

Thema's

Inchecken & brononderzoek

Hoe ontstaat jouw stress? Welke gevoelens ervaar je en in welke situaties? Dit stadium helpt je om jouw stresssignalen te identificeren en begrijpen. Samen graven we dieper om de specifieke bronnen van stress in je leven te ontdekken. Door in te checken bij je emoties en onderzoek te doen naar de oorzaken, leggen we de basis voor een effectieve aanpak om jouw stress aan te pakken en veerkracht op te bouwen.

Lifestyle routines, de basis

Ontdek hoe je essentiële bouwstenen van een gezonde levensstijl kunt integreren: slaap, voeding en beweging. Begrijp hoe deze pijlers direct verband houden met stress en welzijn. Samen werken we aan het optimaal inpassen van deze fundamenten in je leven om je veerkracht te vergroten en stress effectiever te beheersen.

Gedachtepatronen doorbreken

Ontdek hoe je vastzittende gedachtenpatronen kunt doorbreken die stress en negatieve emoties kunnen versterken. Samen onderzoeken we effectieve technieken om je denkwijze te herkennen, te herstructureren en positieve perspectieven te ontwikkelen, wat leidt tot meer innerlijke rust en veerkracht in het dagelijks leven.

Hulpmiddelen & strategieën

Verdiep je in een scala aan praktische hulpmiddelen en strategieën om effectief met stress om te gaan. Van ademhalingsoefeningen en time-managementtechnieken tot mindfulness en zelfzorg gewoonten, we rusten je uit met een gereedschapskist vol waardevolle middelen om veerkracht te vergroten en stress te verminderen in allerlei situaties.

Tijd om samen te gaan werken!

En geniet weer, in je volle (veer)kracht van alles om je heen. Ook mogelijkheid tot online coaching. Ik help je graag!

Jouw coach

Over Karianne

Hoi! Ik ben Karianne Punt, coach, trainer en oprichter van Beacon of Balance. De basis voor het werk wat ik doe is mijn liefde voor mensen en gedrag. Ik denk niet in hokjes maar liever out of the box en zo is mijn training en coaching ook: laagdrempelig en zonder oordeel. Met 14+ jaar ervaring bij KLM heb ik duizenden mensen getraind en kan ik wel zeggen dat het trainen en coachen in mijn bloed zit. Ik heb dit dan ook gedaan in verschillende lagen en settings binnen het bedrijf. Ik heb trainingen gegeven over communicatietechnieken, stressmanagement, teambuilding en heb gecoacht bij klachten als onzekerheid en stress.

Mijn achtergrond in de psychologie en mijn coachopleiding bij De Nederlandse Academie voor Psychologie hebben mij een stevige basis gegeven. Daarnaast heb ik veel geleerd door interne opleidingen als trainer bij KLM. Ik hecht veel waarde aan een positieve en ontspannen sfeer. En.. er moet ook ruimte zijn voor humor en plezier! Door mijn open en toegankelijke aanpak voelen mijn cliënten zich op hun gemak en zijn ze gemotiveerd om te groeien.

Je hebt weer rust in je hoofd

Je geeft je grenzen op tijd aan

Je kan beter omgaan met stress en emoties

Je staat weer energieker op, zonder dat gespannen gevoel!

Lisa

32 jaar

Ik startte mijn coachingtraject bij Karianne met het doel om meer rust en balans te creëren, positiever in het leven te staan en aardiger tegen mezelf te zijn. Karianne hield mij op een prettige en humoristische manier de spiegel voor. Ze luistert, stelt de juiste vragen en geeft fijne opdrachten mee als huiswerk. Ik heb nu een overzicht van mijn kernwaarden, waar ik elke keer op terug kan vallen wanneer ik een moeilijke keuze te maken heb. Door de coaching van Karianne kan ik nu meer loslaten en meer vertrouwen op mezelf, mijn eigen intuïtie en kracht. We hebben een gereedschapskist gevuld met dingen waar ik gelukkig van word. Een die ik kan opentrekken wanneer ik dit nodig heb.

Crystel

37 jaar

Ik ben bij Beacon of Balance gekomen omdat ik op zoek was naar meer balans en rust in mijn leven. Tijdens de fijne gesprekken en opdrachten heb ik meer inzicht gekregen in wat mij rust geeft. Heb ik handvatten gekregen om positief verder te gaan. Heb een betere balans gevonden en door de fijne gesprekken heb ik meer zelfvertrouwen gekregen.

Eva Hekman

29 jaar

Karianne is een fijne coach en een heel warm persoon! Tijdens de sessies stelt ze je op je gemak, luistert ze aandachtig en stelt ze kritische vragen. Ook weet ze op de juiste momenten door te vragen, om zo dieper op sommige onderwerpen in te gaan.
Ze creëert een mooie balans tussen gesprekken, praktische opdrachten die je inzichten bieden en oefeningen en handvatten waarmee je buiten de coaching sessies aan de slag kunt.
Ook vond ik het prettig dat haar manier van coachen erg flexibel is. Of je nu liever online sessies, sessies op een locatie of een hybride vorm hebt, het gaat er vooral om wat voor jou handig is en wat jou het beste uitkomt.
Coaching bij Karianne is zeker een aanrader!

Yolande

33 jaar

Doordat Karianne goed luistert, kan zij jou snel de rode draad laten inzien, van wat jouw aandachtspunten zijn en waar je valkuilen liggen. Met humor en geduld heeft zij mij begeleidt in mijn ontwikkelproces. Ik zou haar ten alle tijden aanbevelen!

Sanne

41 jaar

Ik heb veel geleerd van mijn gesprekken met Karianne . Haar professionele, gestructureerde en tegelijkertijd empathische aanpak paste goed bij mij. De gesprekken met haar hebben me inzicht gegeven in mijn eigen belemmerende gedachten en hebben me geholpen beter naar mijn hart te luisteren. Met concrete acties en opdrachten die voortvloeiden uit de sessies heb ik bepaalde aspecten van mijn leven op het gebied van werk, gezin en sociale activiteiten aangepakt en anders ingericht. En dat voelt heel goed. Zouden meer mensen moeten doen. Ik weet zeker dat ik haar opnieuw opzoek als ik opnieuw ergens in vastloop!

Passie

31 jaar

“Mijn grootste doelen om te behalen waren het verkrijgen van meer zelfvertrouwen, het kunnen vragen om hulp van naasten en negatieve gedachtes omdraaien in het positieve/reële. Al deze doelen zijn óf behaald óf ik heb nu manieren aangeleerd hoe ik ermee kan omgaan.Door de scherpe vragen, oprechte complimenten, eigen ervaringen die ze deelde, de originele opdrachten en de ruimte om te vertellen zorgde Karianne ervoor dat ik deze stappen heb gezet.Wat ik onder andere anders ga doen is het blijven schrijven en de opdrachten/tools inzetten die ik heb geleerd. Ik heb het allemaal zelf gedaan maar dankzij Karianne hoefde ik het niet alleen te doen. Dit heeft mij sterker en wijzer over mezelf gemaakt en gelukkiger in deze fase van mijn leven!”

Luca Stradmann

I spent some sessions working closely with Karianne on my coaching goal, she is a great listener and helped me formulate the thoughts to create a good plan to reach my goal. I would highly recommend her for anyone looking for a thoughtful helpful coach to help you achieve your goal!

Felicidade Luzolo, HR-manager

Commonwealth Bank of Australia Amsterdam

Karianne heeft binnen ons bedrijf twee trainingen gegeven over stress management. De manier waarop zij de training had gegeven was erg prettig. Zij liet ons veel aan het woord waardoor de sfeer erg ontspannen was. Tussen de 2 trainingen door ontvingen van haar de online training Grip op Werkstress en daarmee konden we aan de slag met haar tips. Het is een leuke training met veel handvatten.

Tijd om samen te gaan werken!

En geniet weer, in je volle (veer)kracht van alles om je heen. Ik help je graag! Wat kan je verwachten:

 1. Je laat je gegevens achter
 2. Binnen 24 uur krijg je een persoonlijk berichtje van mij, via telefoon of e-mail.
 3. We prikken samen een datum voor ons kennismakingsgesprek (gratis en vrijblijvend).
 4. Op basis daarvan creëren we jouw unieke coachingstraject.
 5. Samen werken we aan veerkracht en rust in je hoofd.
 6. Stap vol hernieuwde kracht en energie de toekomst tegemoet!