top of page

Contact             Blog            Online boeken      

13 manieren om je mentaal stabiel(er) te voelenThe unpredictability of life sucks. One minute you're riding high with the wind whipping through your hair and the next minute you're flat on your ass with a face full of gravel. - Alison G. Bailey

 

Het leven zit vol ups en downs

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar ups en downs van het leven horen gewoon bij het leven.


Hoe kalm en stabiel iemands leven ook lijkt, bij aandachtiger kijken komen er ups en downs aan het licht. Niemand is altijd volmaakt gelukkig, en niemand is altijd compleet ongelukkig. Je leven verloopt met ups en downs, in een natuurlijke golfbeweging die je zelf soms amper kunt beïnvloeden. Het zal je maar gebeuren, dat je leven een flatliner is...

"Life has it's ups and downs. When you are up, enjoy the scenery. When you are down, touch the soul of your being and feel the beauty. - Debasish Mridha

Ieder leven kent dus ups en downs. Er zijn momenten van succes, geluk en vooruitgang. Deze momenten worden afgewisseld met periodes van stress, stilstand en twijfel. Ik heb er ook al heel wat achter de rug. Van de diepste down na het overlijden van m'n soulmate Paul, tot de up van het starten van m'n eigen bedrijf, of de tijden die ik doorbreng met mijn lieve grote familie.

.

Door je ups en downs te herkennen, en ze te accepteren voor wat ze zijn, kun je steviger in je schoenen staan in moeilijke tijden. Bovendien kun je leren de goede periodes beter uit te smeren en zo de ‘scherpe randjes’ van de mindere periodes af te halen.
Maar hoe dan?

Ik heb hier 13 manieren voor je om te dealen met jouw ups en downs, hoe je tools in kan zetten en je gedachtes kan trainen om jezelf sterker te voelen. Ok, let's go, hier komen ze:
Erken dat het leven ups en downs kent en dat dat een normaal deel van de menselijke ervaring is.


Geniet van de ups en vier de overwinningen! Maak er het beste van, want hoewel we weten dat ze niet blijven duren, is dat een onderdeel van hun schoonheid.Je kunt geen ups hebben zonder downs of hoogtepunten zonder dieptepunten. Ze kunnen niet los van elkaar bestaan omdat er niets zou zijn om ze mee te vergelijken. Het zou een saaie bedoeling zijn, zonder rondingen.

De hoogtepunten zijn geweldig, maar laten we eens nadenken over het tegenovergestelde, want die zijn van nature lastiger.


Aanvaard dat er downs zullen zijn, in plaats van ertegen te vechten of te vragen "waarom ik". Het helpt om perspectief te houden en maakt het gemakkelijker om te accepteren.


Zoek naar de positieve kanten.


De down momenten helpen ons te groeien, sterker te worden als individu en empathie te ontwikkelen voor anderen die soortgelijke ervaringen hebben meegemaakt, b.v. verdriet of ziekte.


Kijk naar de lessen die uitdagende tijden ons leren en gebruik ze om te helpen veranderen. De ups en downs kunnen tijden van transformatie zijn, ook al zie je die vaak pas als je terugkijkt en de puntjes op de i zet!


Gebruik de ervaring om je veerkrachtiger te maken. Je hebt het al

eerder meegemaakt, je hebt het overleefd en je kunt het opnieuw doen. Veerkracht is datgene wat je helpt om te herstellen van stress en tegenslag. Hoe veerkrachtiger je bent, hoe sneller je terug komt.


Concentreer je op het goede, ook in de mindere tijden - zoek naar de kans die daar tussen de uitdagingen op de loer kan liggen.


Richt je aandacht op het nu. Maak je geen zorgen over een onbekende toekomst, want als we de dieptepunten van het leven meemaken, zijn we vaak bang voor wat er in de toekomst kan gebeuren.


Zorg goed voor jezelf. Wees lief en niet te hard voor jezelf.


Sta jezelf toe te voelen, maar zonder te oordelen.


Onthou dat alles voorbijgaat in de tijd.


Succes met het toepassen! Als toegift heb ik hier een linkje om eens rustig 12 minuutjes te relaxen en te mediteren. Die valt onder het kopje 'zorg goed voor jezelf en wees lief voor jezelf'!


Liefs, Karianne

Lifecoach/trainer33 weergaven0 opmerkingen