E-book

Stressmanagement & burn-out preventie voor bedrijven

In Nederland ervaart maar liefst 17% van de werknemers burn-outklachten, wat enorme kosten met zich meebrengt voor zowel individuen als bedrijven. Dit is een alarmerend cijfer en een duidelijke indicatie dat er behoefte is om te werken aan stressmanagement en burn-out preventie. Download daarom mijn e-book Stressmanagement & Burn-out Preventie voor Bedrijven, waarin ik je niet alleen laat zien waarom investeren in de gezondheid en veerkracht van jouw organisatie van essentieel belang is, maar ook praktische tools en handvatten aanreik om direct aan de slag te gaan!

 

Herken je dit?

Herken je de volgende signalen binnen jouw organisatie?

Dan is het hoog tijd om stressmanagement en burn-out preventie serieus te nemen.

Symptomen medewerkers:

  • Constante Vermoeidheid: Medewerkers voelen zich uitgeput en vinden het moeilijk om op te laden.

  • Stijgende Irritatie: Sneller geïrriteerd of gefrustreerd, zelfs door kleine dingen.
  • Concentratieproblemen: Moeite om de aandacht te richten en taken af te maken.

  • Slaapproblemen: Moeite met het in slaap vallen of doorslapen.

Bedrijfseffecten:

  • Verminderde Productiviteit: Een afname in de productiviteit en effectiviteit van werknemers.
  • Hoger Verzuimrisico: Het risico op toekomstig ziekteverzuim neemt toe als stressniveaus onbehandeld blijven.
  • Daling van Tevredenheid: Werknemers kunnen ontevreden raken over hun werk, wat hun betrokkenheid en loyaliteit vermindert.

  • Kwaliteitsverlies: Een toename van fouten en een afname van de kwaliteit van het werk als gevolg van stress.

6 onderwerpen

Wat kan je verwachten?

Stress Herkennen

Ontdek de signalen en het belang van vroegtijdige herkenning van stresssignalen om burn-outs te voorkomen.

Verwachtingen en Werkdruk

Begrijp waarom effectief omgaan met verwachtingen en werkdruk essentieel is voor een gezonde werkomgeving. Met 3 praktische tips.

Hulpbronnen

Verken het belang van het versterken van interne en externe hulpbronnen voor veerkracht en duurzame prestaties. Met concrete tips om deze hulpbronnen effectief te integreren in het dagelijkse leven.

Ontspanning managen

Leer waarom het managen van ontspanning cruciaal is voor een evenwichtig en productief werkleven en krijg praktische tips hiervoor.

Mindfulness en Meditatie

Eenvoudige en effectieve technieken voor mindfulness en meditatie ter bevordering van mentale helderheid en stressreductie.

Leiderschap in Stressmanagement

Ontdek het belang van leiderschap in het verminderen van stress en het bevorderen van een gezonde werkcultuur en hoe Beacon of Balance je daarmee kan helpen.

Download het e-book Stressmanagement & Burn-out preventie voor bedrijven

Vergroot de veerkracht van je bedrijf en help je medewerkers om weer in hun kracht te staan. Ontdek praktische tools om stress te verminderen en een gezonde werkomgeving te creëren voor gelukkige en productieve werknemers!

Jouw coach en trainer, Karianne

Hallo! Ik ben Karianne Punt, oprichter van Beacon of Balance. Als coach en trainer heb ik talloze professionals geholpen om stress onder controle te krijgen. Met ruim 14 jaar ervaring bij KLM heb ik duizenden mensen getraind, variërend van communicatietechnieken tot stressmanagement en teambuilding. Mijn passie is het ondersteunen van individuen en organisaties bij het opbouwen van veerkracht en het overwinnen van stress. Dit doe ik op een toegankelijke en laagdrempelige manier, waarbij ik het creëren van een ondersteunende omgeving centraal stel.

Dit e-book zit boordevol praktische tools, bewezen technieken om een bedrijfscultuur te creëren waarin medewerkers minder last van stress hebben. Samen kunnen we stress transformeren in kracht en geluk!

Meer Werkplezier, Minder Stress!

Investeer in je team en verminder werkgerelateerde stress. Heb je nog vragen? Mail mij!