December overleven zonder stress

December, de maand van gezelligheid, feesten, cadeautjes en samenzijn. Maar laten we eerlijk zijn, te midden van de glitter en glamour komt ook stress, hectiek en een agenda vol verplichtingen om de hoek kijken. Hoe zorg je ervoor dat je deze maand niet alleen overleeft, maar er ook voluit van geniet? December overleven zonder stress.

Hier zijn wat handige hacks om de drukke decembermaand door te komen en stralend het nieuwe jaar in te stappen. ☀️

Strategisch Plannen en Prioriteiten Rocken💫

Een goeie planning is de sleutel tot een succesvolle decembermaand. Begin met het markeren van belangrijke data in je agenda, zoals familiebijeenkomsten en werk gerelateerde evenementen. Stel vervolgens prioriteiten. Niet elke uitnodiging hoeft te worden geaccepteerd. Kies evenementen die echt belangrijk voor je zijn en durf nee te zeggen tegen anderen. Hierdoor behoud je controle over je tijd en energie en kun je met een gerust hart feestvieren

Reserveer tijd voor jezelf 🌱

Te midden van al dat gefeest is het essentieel om wat tijd voor jezelf te bewaren. Creëer bewust rustmomenten, zelfs als ze kort zijn. Een korte wandeling in de frisse lucht, een paar minuten meditatie of ademoefeningen of gewoon rustig een boek lezen kunnen wonderen doen voor je gemoedsrust. Het helpt je om te ontspannen te midden van de drukte en biedt de broodnodige mentale verfrissing.

Balans in routines 💪

December staat vaak synoniem voor overvloedig eten en drinken. Terwijl het belangrijk is om te genieten van alle lekkere culinaire hoogstandjes en bourgondische uitspattingen, is ook belangrijk om een gezonde balans te behouden. Drink veel water, eet evenwichtige maaltijden en blijf actief tussen de bourgondische dagen door. Regelmatige lichaamsbeweging is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar het draagt ook bij aan je mentale welzijn en op die manier aan je veerkracht.

Familie perikelen 🫶🏻

Oom Harry die weer eens te diep in de punch heeft gekeken en verbaal uithaalt, tante Truus die het niet kan laten om te vragen waarom je nou nog steeds single bent of neef Lodewijk die er totaal andere politieke ideeën op nahoudt en loopt te stoken. Laat december niet overschaduwd worden door familieruzies of irritaties. Soms draait het niet per se om het oplossen van problemen, maar om het leren omgaan met de spanningen. Accepteer dat meningen en karakters verschillen en dat dat oké is. In plaats van te proberen alles perfect te maken, focus op het creëren van een veilige ruimte waarin iedereen zich gehoord voelt. Soms betekent dat simpelweg het erkennen van elkaars standpunten en het respecteren van persoonlijke grenzen. Als discussies dreigen te escaleren, neem dan een adempauze en zoek even de rust op. Loop even naar de wc, adem in en adem uit.. Het vermijden van confrontaties kan soms de beste manier zijn om de vrede te bewaren. Op deze manier kun je niet alleen de feestelijke chaos overleven maar ook leren om te gaan met familierelaties in al hun kleurrijke complexiteit.

Niet alles hoeft perfect 👌

Leg je erbij neer, kerst wordt niet perfect. Je perfecte boom blijkt thuis een tak te missen. Je gezellige dinertje wordt verstoord door een familieruzie. Laat je niet gek maken. Omarm imperfecties! Accepteer dat niet alles vlekkeloos zal verlopen en dat is volkomen oké. Stel realistische verwachtingen en concentreer je op de positieve momenten in plaats van op dingen die niet volgens plan zijn verlopen. Vaak zijn het juist de onverwachte wendingen die de mooiste herinneringen opleveren en het leven kleur geven!

Chill en connect ❤️

Soms lijkt het alsof het tijdens de feestdagen draait om de kado’s, de kaarten, het kerstdiner, de kleding. Maar eigenlijk zijn al die dingen slechts aankleding. Uiteindelijk draait het om de mensen. Het zijn de mensen die de kerstdagen de moeite waard maken. We vieren kerst vaak met de mensen van wie we het meest houden. Dus richt daar je aandacht op. Zorg dat je geniet van het gezelschap, en doe je best om je gezelschap fijne dagen te bezorgen. En dat kan ook zonder die boom, onder TL-licht, in je jeans en zonder een cadeau.

Reflecteer en kijk vooruit 🎁

December is perfect om niet alleen vooruit, maar ook achterom te kijken. Reflecteer op het afgelopen jaar: welke hoogte- en dieptepunten heb je ervaren? Wat heb je geleerd? Deze reflectie vormt de basis voor het stellen van nieuwe doelen en plannen voor het komende jaar. Denk na over wat je wilt bereiken en welke dromen je wilt najagen. Het stellen van doelen geeft niet alleen richting aan je toekomst, maar fungeert ook als een krachtige bron van motivatie om het nieuwe jaar fris en vol enthousiasme te beginnen. Een kadootje voor jezelf!

Met deze uitgebreide handvatten ben je klaar om niet alleen de drukke decembermaand te overleven, maar er ook van te genieten. Neem de tijd om te reflecteren op het afgelopen jaar, waardeer de momenten met dierbaren en bereid je voor op een nieuw jaar vol kansen en mogelijkheden. Laat december een maand zijn van plezier, rust en warmte, zodat je het nieuwe jaar met hernieuwde energie kunt verwelkomen!

Ik geef jou de power en tools om verder te komen!

Beacon of Balance kan helpen bij het creëren van op maat gemaakte coachtrajecten waardoor je weer lekkerder in je vel zit, beter met stress om kan gaan en leeft op jouw eigen unieke manier. Neem gerust contact op als je wil sparren over de opties. Tot dan!

Deel op:

Op de hoogte gehouden worden?

Schrijf je dan in voor de inspiratiemail. Ook ontvang je dan gratis het e-book Van Stress naar Succes.

Neem direct contact op